Opłaty i jadłospis

Opłaty za zakwaterowanie i posiłki

Wpłaty za zakwaterowanie i posiłki wychowanków należy dokonywać przelewem do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni na rachunek bankowy PKO BP nr 64 1020 1592 0000 2002 0227 1245.
W tytule proszę podać: imię i nazwisko dziecka, miesiąc, którego dotyczy opłata.
Informację z wyliczoną kwotą wychowankowie otrzymują osobiście na początku każdego miesiąca. (Proszę nie wpłacać więcej niż podano w wyliczeniu).
W celu dokonania odpisu posiłku z powodu choroby dziecka, proszę podać informację telefonicznie 24 364-27-59 dzień wcześniej do godz. 10.00.


Opłata za zgubioną kartę

Opłatę za zgubioną kartę w wysokości 20zł należy dokonać na konto Stowarzyszenia Przyjaciół Siedemdziesiątki Bank BGŻ BNP PARIBAS S.A. nr 90 2030 0045 1110 0000 0427 7640.
W tytule proszę podać ,,Darowizna na cele statutowe Stowarzyszenia Przyjaciół Siedemdziesiątki”.
Kwota darowizny dokonana przelewem może być odliczona od podstawy opodatkowania.
Wychowawcy wydają nową kartę, tylko po okazaniu dowodu wpłaty.

Więcej o Stowarzyszeniu Przyjaciół Siedemdziesiątki na stronie www.stowarzyszenie70.pl


Jadłospis

Poniedziałek 09.03.2020 r.

Śniadanie: zupa, bułka, masło, herbata, kakao, wędliny, serki topione, serki do smarowania, jajko na twardo, dżem, miód, sałata, pomidory.

Obiad: zupa ziemniaczana, karkówka z warzywami, ryż, pomarańcza, kompot.

Kolacja: chleb, masło, herbata, wędlin, ser żółty, dżem, miód, sałata, pomidory.

Wtorek 10.03.2020 r.

Śniadanie: chleb, bułka, masło, herbata, zacierki na mleku, wędliny, twarożek ze szczypiorkiem, jogurt pitny, dżem, miód, sałata, papryka.

Obiad: rosół z makaronem, filet panierowany, ziemniaki, warzywa na parze, woda z miodem i cytryną.

Kolacja: chleb, masło, herbata, wędliny, ser wędzony, dżem, miód, jogurt naturalny, sałatka, baton.

Środa 11.03.2020 r.

Śniadanie: chleb, bułka, masło, herbata, płatki z mlekiem, wędliny, serek homogenizowany, jajko na twardo, dżem, miód, jabłko, ogórki.

Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty, pieczeń rzymska w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna lub gryczana, surówka z marchwi, herbata owocowa.

Kolacja: chleb, masło, herbata, wędliny, ser żółty, miód, zapiekanka brokułowa, rzodkiewki, sałata.


Czwartek 12.03.2020 r.

Śniadanie: chleb, bułka, masło, herbata, wędliny, serek wiejski, kasza manna na mleku, miód, dżem, pomidory, ogórki, jogurt pitny.

Obiad: zupa ogórkowa, kurczak z porami, makaron, surówka z kapusty czerwonej, kompot.

Kolacja: chleb, masło, herbata, wędliny, ser żółty, dżem, miód, banan, pomidory, naleśniki z serem.


Piątek 13.03.2020 r.

Śniadanie: chleb, bułka, masło, herbata, kawa mleczna, wędliny, serki topione, serki pleśniowe, serki do smarowania, fantasia, miód, pomidory, ogórki.

Obiad: zupa fasolowa, kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, woda z miodem i cytryną.

Kolacja: chleb, masło, herbata, wędliny, ser wędzony, serki do smarowania, dżem, miód, sałatka, baton fit.


„Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz.
Przyjemność brzucha jest podstawą i korzeniem wszelkiego dobra.”

Epikur